Loading...

Dating via internet is de manier om mensen te ontmoeten

Advertentie

datingDating en internet

Veel mensen kennen de vele voordelen van het internet wanneer we iets zoeken om te kopen of te verkopen. Voor dating blijkt dat allemaal veel minder voor de hand te liggen. Tijden veranderen en de sociale netwerken vieren hoogtij. De voordelen van online dating zijn dan ook legio.


eBay

Vroeger ging men naar de winkel en kocht men het product dat het dichtst aanleunde bij wat men zocht. Niet zelden was men naderhand toch niet helemaal tevreden. Juist omdat het niet helemaal dat is, wat men in eerste instantie voor ogen had. Sinds de handel op internet mainstream is geworden, is de klant veel assertiever geworden. Tegenwoordig gaat men niet meer naar de handelaar die een (vergelijkbaar) product aan je zou kunnen verkopen. Nu zoekt men het product dat men wil hebben met exacte kenmerken, type en kleur. En daaruit volgen dan de handelaars die het in hun bezit hebben. Jij kiest dan nog eens diegene die het aan jou mag verkopen. Meestal die met de beste prijs en voorwaarden. Het succes van sites als eBay, AutoScout24, Groupon en zoveel meer is dan ook eenvoudig te verklaren.


Dating en sociale media

Met het succes van de sociale netwerken, begint er dan ook verandering te komen op het gebied van online dating. Met een valse start weliswaar maar steeds meer mensen gebruiken dit medium om mensen te leren kennen, gewoon contacten te leggen interesses te delen en uiteraard ook te daten. Niet verwonderlijk natuurlijk, want met enkele muisklikken bereik je een enorme groep mensen die vele malen groter is dan je vriendenkring. Daarbij komt nog dat jij kan selecteren op voorwaarden die voor jou van toepassing zijn. Woonplaats, leeftijd, interesses en zo veel meer. Je zou er jaren over doen om al deze mensen in het echte leven enkel nog maar te ontmoeten. Online dating heeft nog een hele mooie toekomst en zal nog veel vrijgezellen samen brengen.